Tack allihop...

Tack allihop för alla gratulationer, både nära och kära men även alla läsare! Jag har haft en toppendag och imorgon kan man säga att jag "fyller år igen" för då blir det släktkalas PLUS att vi tar påsklov då. Kan det bli bättre nu? - Svar nej!


Jag och mina två kära vänner - Sofia och Linn ♥


Tobias och jag idag hahah!

Världens finaste present

Har nog idag fått mitt livs finaste present nånsin.
Tack till världens bästa pojkvän, Tobias Wåhlin.


Happy birthday to ME

Wiho! Idag är det min dag och jag är på topphumööör. Pappa, Lina och Noah kom in och sjöng för mig vid 6 typ (mamma jobbar) och jag fick massa presenter! Det är ju inte helt fel att vakna till, eller vad säger ni? Ja, eftersom klockan bara är lite efter halv sju så har jag inte så mycket att skriva om och för att detta inlägg inte ska bli alltför tråkigt ska ni få se vad jag fick av min familj idag på morgonen!


Foundation, solpuder, pengar, flätat skärp, bodylotion och ögonskugga.


And of course - ett stoooort påskägg! haha. Hmm.. undra vad det är där i?

Inget geni direkt

Har suttit och pluggat matte (försökt) hela kvällen. Har en ganska viktig läxa tills imon! Som tur är har jag en kunnig pappa som hjälper mig en del. Men vet ni vad? Trots att det går dåligt för mig så är jag GLAD idag och det kan inget ta ifrån mig! hihi.
Btw så sitter Jessica och försöker förklara för mig vad "chips-tuttar" är? Borde jag veta det? Haha! Så skickar hon en äcklig jävla bild på msn på en gubbe som har värsta hängpattarna?! hahahahah. Ja, vad man är lättroad egentligen!


Me and my cute sister, he he (charmigt att jag bara har en näsborre!)

Tisdag 30/3

Idag är det tisdag och imorgon är det onsdag, vad är det imon? Jo det är Jullans födelsedag! haha. Är helt exalterad inför imon (blir alltid det, beter mig som en barnunge typ). Men vem tycker inte om att fylla år liksom? Okej.. är man 66 år kanske det inte är så värst kul att fylla 67 men. Jaja, skitsamma jag gillar det iallafall! haha. Men vadå, brukar inte ni också ligga och låtsassova när familjen kommer in i rummet och sjunger? ;)

Tänkte att jag kunde ladda upp några bilder sen rock-konserten i skolan sist!







Old times


Syrran och jag


Jag och min bästa vän, Amy


Jag! hahahah


Jonathan, bror och Anton haha


Jag och syrran


Sara, Katarina och Linn haha

Aj.. min.. rygg..

Igårkväll var en av de mest smärtfulla kvällar jag varit med om tror jag. Min rygg gjorde så fruktansvärt ont! Läget är så att jag kan egentligen inte gå i platta skor för mitt ena ben är liiite kortare än det andra vilket gör att tyngden av min kropp fördelas ojämt. Det började tidigare förra veckan att jag fick ont i ljumskarna (har ju gått mycket i mina converse nu) och senare började smärtan komma upp i ryggen också. Igår hade jag så ont att jag knappt kunde göra nånting, inte ens ligga i min egna säng! Så jag har i princip inte sovit någonting inatt, hörde pappas klocka ringa från andra rummet vid klockan fem och då var jag klarvaken! Så det var bara att stanna hemma idag. Har hällt i mig massa alvedon och smörjt in mig med tigerbalsam all day long haha.


Min underbara vän Sofia & jag.

Sex enkla steg

En maträtt som är enkel att göra men som blir fantastiskt god!


Steg 1: Skär kyckling i småbitar/tärningar och stek de på ganska låg värme så de verkligen blir igenomstekta. Glöm inte att salta och krydda!


Steg 2: Fördela ut kycklingbitarna i mitten av tortilla-bröden (inte för mycket, de ska kunna vikas ihop)


Steg 3: Häll creme fraiche (ganska mycket) över kycklingbitarna.


Steg 4: Vik ihop tortilla bröden ganska hårt så att inte allt innehåll ramlar ut.


Steg 5: Hyvla ost och lägg på ytan av de ihopvikta tortilla-bröden (kan även rivas) men jag föredrar att hyvla!


Steg 6: Ställ in bröden i ugnen (ca 175 grader) och låt de stå där i 6-8 minuter. Om du tappar bort tiden kan du ta ut dom när du ser att osten börjat smälta rejält över bröden.


Finish! Är man riktigt hungrig kan man även laga lite pommes till också - mums! 

Lätt som en plätt

 

Hade ingenting att göra förut så jag gjorde om ett par jeans från Gina som bara låg och skräpade i garderoben till ett par jeansshorts! Blev rätt nöjd faktiskt. Jag vill ha de rätt slitna så ska tvätta de några gånger i tvättmaskinen så trådarna kommer fram lite mer osv. Detta är inte alls svårt, det är i princip bara att ta tag i saxen och klippa av dom! haha.

Söndag 28/3

Jag kan börja med att berätta att kvällen igår blev inte direkt som förväntat men det blev bra ändå. Det började spöregna vid sju - halv åtta tiden så det var bara att gå in och sätta sig! Efter ca en timme tog vi initiativet och gick till mc donalds där vissa ville äta glass osv. Efter det drog i princip alla hem för vädret ute var piss fortfarande och det blev för tråkigt att sitta över 10 pers i ett litet rum haha. Tobias och jag fick ganska tråkigt senare under kvällen så vi gick hem till Markus N, där även nisse var. Vi kollade på film där tills klockan halv ett kanske!

Idag ska jag plugga... Suck! Men vi går bara fyra dagar denna veckan OCH jag fyller år på onsdag! ♥


Ungefär såhär brun skulle jag vilja vara nu tack!..
(bild sen förra sommarn)

Grillkväll med underbara människor

Mer behöver jag väl egentligen inte säga? Vid tre-tiden drar vi oss några st till Tobias där det blir grillning, kubb osv. Bara umgås helt enkelt! Ska bli riktigt kul tycker jag. Får väl se om killarna vågar utmana oss tjejer i basket senare med, haha. Jag ska fortsätta att göra mig i ordning nu iallafall! Hinner nog inte uppdatera bloggen ikväll (beror på när jag kommer hem) men bilder kommer iallafall hursomhelst!

Ha en bra lördagskväll allihop! ♥

 
Bilder från april förra året!

En dag i Kalmar

Igår hade jag en helmysig kväll tillsammans med Jessica och Sofia. Vi åt god mat, tittade på film, pratade och åt (lite) snacks haha. Somnade rätt sent inatt men gick upp vid 9 idag för jag skulle iväg till kalmar med dom + Sofia D! Shopping stod på vårat schema! Det blev en jättetrevlig dag med god mat igen och jag fick faktiskt med mig en ring och en tunika hem.

 


Vårtecken

Har varit och tränat med Sofia precis. När vi kom hem såg vi första vårtecknet iår - krokusar (ni vet dom där gulliga blommorna). Vi blev så glada att vi skuttade tillbaka hem! hihi. Vädret ska man ju absolut inte klaga på idag heller, solen älskar vi alla. Nu ska vi duscha och göra oss iordning för att senare dra oss till Jessica. Ikväll blir det förhoppningsvis lite grillning med några fler.



Bild sen förra sommarn

Långhelg!

Idag var sista skoldagen för mig denna veckan och jag kan inte säga annat än - s-k-ö-n-t! Ikväll ska jag vara med min pojkvän och vi ska förbi min farbror som fyller år sen och äta lite våfflor. Imorgon blir det nog lite "återträff" med gamla kompisar, ska bli väldigt trevligt tycker jag!
Skriver mer ikväll, ha det fint allihop.
FÖRRESTEN, exakt en vecka kvar till min födelsedag, hihi. Känner mig som ett litet barn som räknar ner..


Min fina älskling

"Rockkonsert"

Idag hade vi lunchkonsert i skolan då vår musikprofil sjöng "The hell song" och "You give love a bad name". Det gick helt okej tycker jag. Men någon som jag måste ge credit till är min vän Sebastian Håkansson som sjöng "Down". Jättegulligt! haha. Slutade lite efter 2 och nu när jag kom hem fick jag en ångestattack? Mitt huvud höll på att sprängas, mitt hjärta dunkade hårdare än nånsin och jag fick svårt att andas. Så jag fick lägga mig ner i sängen i några minuter och sedan ta en alvedon! Hoppar nog träningen idag för jag är helt slut i kroppen nu.. 


Jessica, jag och Sofia! haha


Sebastian och Jessica

Sugen på förändring

Oja, snart blir det förändringar här igen! Jag pratar förstås om mitt hår hihi. Jag ska bleka ljusa slingor i mitt hår om någon månad hade jag tänkt. Mina toppar är så slitna nu så jag lär få klippa av en del av håret.. Hade suttit fint med en hårförlängning nu men det är lite för dyrt (mellan 3000-4000kr) och det lägger jag inte ut för det!






9.35 - 17.35?

Yes, så lång var min skoldag idag! Jobbigt? - ja.. Har inte så mycket att säga om min dag, iallafall inget intressant. Hittade några häftiga bilder igår på män med olika mustascher men jag hann inte lägga in de så jag lägger in de nu hade jag tänkt. Enjoy! haha





Svårintervjuad kille



Hahah Tobias och jag har fått oss många skratt ikväll, här är en av anledningarna varför!

The greatest love of all



22 månader - tiden går fort!

Green Zone

Jag håller på att göra mig i ordning här hemma. Vid tre-tiden tar jag och Linn tåget in till Kalmar för att möta upp Tobias och Marcus som redan är där. Vi ska äta på restaurang och gå på bio - Green Zone. Tror att det kommer bli en mycket trevlig kväll!


That's me

Några saker ni inte visste om mig:

1. Musik är nog något av det bästa jag vet. Jag älskar att spela gitarr och sjunga, tar sånglektioner och går musikprofilen osv. Tobias brukar ofta påpeka "du sjunger i varenda mening Julia.. *suck*" haha.

2. Jag vill flytta till Göteborg eller Helsingborg efter gymnasiet och plugga vidare. Det är två städer jag fallit för!

3. Jag och min nuvarande pojkvän har varit tillsammans innan när vi var små. Vi var ca 9 och 10 år haha. Jag föll för honom igen (mer seriöst) när jag gick i sjuan och han har sen dess varit den jag alltid velat ha. Vi blev tillsammans i slutet av åttan efter många omständigheter och jag blev världens lyckligaste tjej.


4. Ibland har jag väldigt svårt att kontrollera mig själv. Vet inte hur jag ska bete mig i vissa situationer och är till grund och botten en väldigt känslig person.

5. Fotboll har egentligen alltid varit det bästa i mitt liv. Jag spelade ett tag i Smålandslaget men hoppade efter ett tag av för att jag helt plötsligt insåg att jag hade gjort mitt. Jag tröttnade helt enkelt på det.

6. Jag har 2 fobier; kräkfobi och klaustrofobi - klarar inte av att vara instängd eller befinna mig på trånga utrymmen.


7. Det hemskaste jag har varit med om i mitt liv var då jag var ca 4 år och höll på att drunkna! Jag skulle hoppa från en brygga ner i en sjö (trodde jag kunde bottna där) men det kunde jag inte, simma kunde jag inte heller. Det visade sig var rejält djupt där. Hade inte min moster sett mig hade jag kanske inte varit vid liv idag.. Jag minns verkligen verenda detalj, det var hemskt, riktigt hemskt!

8. Mitt absoluta drömjobb är att bli barnmorska.

9. Jag har en lillebror som har ett syndrom - 17Q21microdelitionssyndrom heter det (ganska krångligt ord haha). Det innebär att han har autistiska drag vilket betyder att han varken pratar eller beter sig som andra människor. Han är rädd för sånna saker som vi inte ens kan tänka oss varför, pratar om saker som aldrig någonsin skulle komma på tanken att prata om! Han är världens goaste lillebror och jag älskar honom för den han är, kommer verkligen alltid finnas där för honom.

Förlåt för att jag...

Förlåt för att jag varit så sjukt dålig på att uppdatera den här veckan! Vi har så mycket i skolan nu så jag hinner inte sitta vid datorn om kvällarna längre. Men en god nyhet - vi går bara tre dagar i skolan nästa vecka. Skönt som bara den!
Har varit ett träningsfreak denna veckan känner jag så jag ska nog vila mig hela helgen. Ikväll ska jag träffa Sofia och Madeleine, har Sofias lägenhet för oss själva, najs!
Satt och drömde mig bort till sommaren förut, så tänkte lägga in lite vår/sommar-kläder som jag är sugen på att köpa efter min födelsedag (som är om 1,5 vecka!)

  
Klänning från H&M.          (snygg även i helsvart!)


Klänning och skinnjacka från H&M.


Ytterligare en klänning från H&M.


Skärp/bälte från Monki.

 
Jeansjacka och blus från Ginatricot.

Min crosskille

Sitter hos min pudding just nu, vi har precis käkat lite mat. Senare ska jag träna spinning med Amy! Riktigt länge sen vi sågs nu. Äntligen är det fredag imorgon och jag har bara två lektioner som vanligt! Sånglektion och vanlig musiklektion. På kvällen ska jag träffa Sofia, Madde och kanske Jessica! På lördagen sen blir det en dag i kalmar med bio osv med Tobias, Linn och Marcus! Ser ut att bli en bra helg :)


Nattinatti

Godnatt alla söta läsare där ute :)
Hoppas ni haft en trevligare kväll än mig som har suttit och pluggat i över 3 timmar! Däremot gick spinningpasset bra. Det var skönt att rensa tankarna faktiskt. Nu vill jag helst bara ha helg faktiskt och det tror jag inte att jag är ensam om? :)

 
Bilder från Helsingborg för ett år sen på hotellet.
Det var en av de bästa kvällar/nätter jag varit med om i hela mitt liv! 

Plugg, träning & ännu mer plugg

Yes, det är vad resten av min dag kommer bestå av. Som om det inte vore nog nu? :(
Skoldagen var ändåså rätt hyfsad. Jag och några andra tjejer i klassen stack till mc donalds på matrasten och åt där (soppa i skolan, vilket bara inte gååår att äta) haha. Det var najs he he.
Ha det fint idag iallafall, fårse om jag skriver mer ikväll.. beror på om jag hinner!


Hate mondays

Förmodligen kommer min rubrik på måndagar se likadan ut fram till sommarlovet haha.. Går till klockan fem och är helt slut när jag kommer hem! Inte det roligaste om man så säger. Det visade sig ganska bra när jag kom hem för jag bokstavligen däckade i soffan när jag skulle försöka plugga på historian. Somnade med boken i nyllet, duktigt Julia! Nu är jag nyduschad och ska göra mig redo för sängen :)
Hoppas ni haft en bättre måndag än mig! Puss på er

 

NY HEADER

Har suttit i princip halva dagen med denna headern.. Vad tycks? :)


Söndagsmys

Idag vaknade jag runt 10 av att mamma kom in i rummet. Vi stack bort och tränade på gymmet i ett par timmar! Nu är jag slut i kroppen och har bestämt mig för att denna dagen ska jag bara ta det lugnt. Det blir söndagsmys helt enkelt :) Jag cyklar nog bort till Tobias en stund ikväll med hihi.

Börjar mysdagen med en hårinpackning i ett varmt bad! Måste rekommendera denna hårinpackningen:


Efter 5 gånger ska håret vara helt reparerat (kanske lite överdrivet), men jag kan iallafall säga att efter första gången märker man stor skillnad! Tredje gången jag använder den idag, får se om håret reparerats helt efter fem gånger då ;) haha


Vinnare i melodifestivalen 2010

Anna Bergendahl - vann melodifestivalen 2010! Tycker ni detta var rätt?

Det tycker jag! Hon var verkligen en värdig vinnare och hon var den som sjöng med mest känsla enligt mig. Man såg verkligen hur hon njöt av att få vara med och sjunga där. Det var nästan så att några tårar trängde fram haha.



Nu ska jag fortsätta av att njuta av lördagen (man måste ju ta vara på helgen?!). Ska sätta mig framför ett antal filmer med min lilla godisskål hihi. Ha en fortsatt bra lördagskväll/natt!


18-årskalas

Igår kväll var vi som sagt på 18-årskalas för min kusin Rasmus! Kalaset var ute i Klippingsbo hos mormor och morfar eftersom Rasse med familj håller på att flytta just nu.. :) Vi fick supergod mat och tårta efteråt! Klockan elva någon gång åkte vi hem och jag och Tobias sov hos honom. Dock var vi uppe halva natten tror jag för vi kollade på Twilight New Moon och låg och snackade!


Tobias, jag & Rasmus


Just nu!

Har precis varit och tränat på gymmet efter EN onödig lektion i skolan.. Duschade och bastade sen gick jag hem och fixade till mig lite ägg&bacon röra med små paprikabitar i (det ni ser på bilden). Mums! Tror att jag ska lägga mig och titta på en film nu en stund sen ska jag göra mig iordning inför ikväll! :) Ha det bra.
PUSS


Varför är jag vaken nu?!

Det blev att jag sov hos Tobias inatt, han skulle upp vid kvart i sex idag för han börjar sin praktik vid kvart i sju.. Jag cyklade med honom och sedan vidare hem vid halv sju!!! Nu sitter jag här och självklart kan jag inte somna om, jag börjar liksom vid kvart i tio idag.. Aja, jag har ändå bara en lektion idag (känns dock ganska meningslöst).
Efter jag har slutat vid elva ska jag och mamma iväg till friskis och träna lite på gymmet. Det brukar vara ganska folktomt där på förmiddagen, skönt! Ikväll blir det 18-kalas för Rasmus, min kusin. :)


Gammal bild på mig i Tobias crosströja

Seriöst, iumed att jag inte håller på med fotboll längre så skulle jag vilja testa på något nytt. Cross kanske? Skulle vara sjukt kul att testa! :) Någon som kan tipsa mig?


Kväll med älskade mami

Har varit lite deppig ikväll, sådär som man kan vara ibland. Mamma bjuder mig på en solning och sen blir det en myskväll tillsammans med henne. Min lillebror försökte göra mig glad på alla möjliga sätt och tillslut fick han mig faktiskt att skratta haha, så söt! "Bajskaaav julia.. bajskaaav" , "Du är gullig du julia!" , "Jag kan spela en fin sång för dig på din gitarr?" *dunk... gitarren åker i golvet* hahah han är för go han. Hoppas ni andra får en trevlig kväll iallafall!


Klantskalle!

Så kallade vi Sebastian Håkansson idag i skolan.. Han köper minst 4 kaffekoppar varje dag och idag hände en liten olycka. Han råkade tappa glaset i stengolvet + att det rann in i en annan klasskompis skåp. Lyckat!
Vet ni? Imorgon har jag bara en lektion som börjar vid kvart i tio till klockan elva, sen är det helg! Skönt eller vad? :)

 


Spetsklänning

Jag har sett på bland annat Kenzas blogg att hon har köpt en liknande klänning. Blev superglad när jag hittade denna på nelly för den är ju verkligen superfin! Tänk er denna i sommar på en fest eller något liknande? Jag har alltid älskat spets :)


Sofia-tajm

Skoldagen var seg som vanligt så den behöver vi inte prata om! Sofia hängde med mig hem efter det iallafall och vi har pluggat och lite sånt nu. Men mestadels av kvällen har vi bara snackat :) Kan det inte bara bli helg nu? Skolan tar verkligen kål på mig..


Bild sen i somras på mig och Sofia!


@ Tobias place

Tobias och jag sitter här just nu proppmätta efter varsin kebabtallrik *Tobias är lite småirriterad att jag bloggar nu*.. Kebaben var jag minsann värd idag efter ett hårt spinningpass! Finns inte så mycket mer att säga om min dag, har varit en vanlig, tråkig tisdag helt enkelt. Men ni får ha en fortsatt bra kväll! *Tobias blir nöjd*


Gammal bild


Overkliga sjukdomar

När man får se människor på tv som har helt overkliga sjukdomar inser man hur bra vi egentligen har det..


Hennes ben slutar inte växa - "elefantsjukan"


Föddes ihopväxta - siamesiska tvillingar


Hårväxt i hela ansiktet


Huvudet slutar inte växa - lymfangiom


I hate mondays

Måndag är veckans jobbigaste dag. Går till klockan 5 i skolan, kul va? Som tur var så var vår sista lektion (musiklektion) rolig idag. Vi fick reda på låtarna vi skulle sjunga/spela på rockkonserten! Det blev "The hell song" och "You give love a bad name". Rätt svåra låtar men det fixar vi! :)


Sum 41 - The hell song


Bon Jovi - You give love a bad name


New Single

Avril Lavigne har kommit ut med en ny singel som jag hört ett antal gånger nu. Tänkte att det passade bra att lägga ut den nu när jag sett "Alice in wonderland" också iumed att låten är tillägnad filmen. Filmen var hyfsat bra måste jag ändå säga, mysig och mystisk är nog orden som passar in.






ToPpHuMöR

Hallååå där! Idag är jag på topphumör - fint väder, nya solglasögon, härlig musik. Detta gör min dag! Ska snart ut och promenera i solen med älskling, sen får vi se vad vi hittar på ikväll. Igår var jag i Kalmar med Sofia och vi hade en toppenkväll. Shopping, mat och bio fick det bli (hittade dock bara dessa solglasögon).

Ha en bra dag gott folk!


Hestra

Väckarklockan ringde vid 05.15 imorse.. Riktigt segt att ta sig upp. Men jag lyckades och vid halv sju gick bussen mot Hestra! Jessica, jag och Sofia var hyfsat nervösa för hur det skulle gå att åka snowboard. När vi var framme fick vi stå i en låång kö för att komma in i stugan och välja oss varsin snowboard eller skidor eller vad det nu var man skulle ha. När vi fixat det följde vi efter vår snowboard-lärare som skulle lära oss att åka. Vi insåg snabbt att den minsta backen var fullsmockad så vi fick pröva oss på en större variant! R-Ä-D-D var vad jag var! För det första kunde jag knappt stå upp på snowboarden utan slängde mig i princip direkt på marken.. Det tog nog 15 minuter innan jag var nere från backen! Sen var det dags för liften? Självklart ramlar jag så hela liften stannar upp.. pinsamt där ja. Snowboard-läraren märke hur dålig jag var och höll mig i händerna nerför nästa backe och det gick faktiskt bra. Efter det gick det bara bättre o bättre och vi kunde ta oss upp till en av de högsta backarna. Det slutade med att vi blev bra på snowboard, vi kunde åka snabbt och svänga. Är inte det helg underbart? KUL var det också :)


Jessica, Sofia och jag. Ser vi inte proffsiga ut? haha

 
Här är jag och Sofia som väntar på sittliften till den hääär höga backen som vi lyckades ta oss ner ifrån!


Såhär kunde det också gå.. Kan ju tala om att jag kommer ha en hel del blåmärken på mina knän för det var dem man tog i med när man ramlade.


Sofias mobil som är ca 4 dagar gammal.. Stackarn, alltid händer det henne något!


Plugg hit och plugg dit

Naturkunskapsprov, referatskrivning, samhällsuppgift, geografiprov, spanskaläxa, historia-analys, novelläsning... JAG ORKAR INTE!!!

Men - Hestra räddar mig imorgon. Hoppas jag slår mig ordentligt när jag åker snowboard så jag kan sjukanmäla mig resten av veckan.. haha nä men jag orkar inte allt plugg på så kort tid! :(


2 mars

Vi är redan inne på 2 mars? Jag fyller ju år snart då ju? 17 år den 31 mars.. Tiden går fort hörni :)

Seg skoldag, engelskaredovisningen gick jättebra tycker jag. Efter skolan tränade jag och Sofia på gymmet och även ett core-pass. Måste bara rekommendera det! Det är sjukt jobbigt men det känns hur skönt som helst efteråt. På fredag åker en del på skolan till Hestra för att åka skidor/snowboard! Jag, Jessica och Sofia ville pröva på snowboard haha, vi får väl se hur det går!


Vem vet, jag kanske blir värsta proffset? ;)

Mmmm marabou

eller.. mmmMmm snickersglass* Något av det godaste som finns! När man har mycket att plugga på tycker jag faktiskt att man är värd att äta lite sånt här, det blir på något sätt roligare att plugga då, haha! Ska ta mig en glass till nu och läsa igenom engelskan en gång till, sen ska jag nog titta på någon film.


Grattis...

GRATTIS VÅR ALLDELES EGNA JESSICA ELGSTRÖM IDAG :) hihi 17 år och allt!
Utav mig och Sofia fick hon 6 tuggummi-paket (hon är ett tuggummi-freak) så det var lite därför också ;) haha. Annars var det segt att börja skolan idag, massa nya saker kom upp på schemat och det lägger sig som vanligt som en stor sten på axlarna! Men detta ska julle fixa.. 5 veckor tills nästa lov - kämpa!


RSS 2.0