Lättar på hjärtat

Det bara kokar inom mig och jag känner att jag måste få ur min frustration nånstans. Att det verkligen finns människor som klankar ner och rent av kränker andra människor som inte har förmågan att förstå. I detta fall gäller det ett gäng som klankar ner på en förståndshandikappad pojke. Jag förstår inte, hur kan man? Vet man inte vad man pratar om bör man inte yttra sig, speciellt inte när det gäller att göra någon annan illa.

Skulle någon göra såhär mot mitt älskade lilla hjärta vet jag inte vad jag skulle ta mig till. Klarar knappt av tanken. Alla människor är lika värda och bör ha samma grundläggande behov: bl.a. att bli älskad och att få höra till. Så till alla er där ute som inte respekterar människor för VEM dom är - börja tänk efter. Alla är vi unika på vårt eget vis, kom ihåg det!
 
Du gör livet mer värt att leva, älskade finaste lillebror.

130129 - The impossible

Hallå där. Ligger hemma i sängen med feber och en kropp som knappt kan röra på sig. Har haft så hög feber inatt att jag yrat och gått i sömnen haha. Så ingen fotbollsträning för mig idag, som jag hade längtat efter... Min fina pojkvän kom precis hem med oboy och grejer till mig, vilken pärla! Såg förresten en kanonbra film igårkväll som ni bara måste se - "The impossible", handlar om en familj som var med under tsunamikatastrofen. Helt magisk, går inte att hålla tårarna borta!
 

130126 - Maskerad

Igår var det maskerad som gällde och vi tänkte fula oss ganska rejält med att vara Bröderna Fluff och Kapten Filling! Blev en riktigt lyckad kväll då studenter från Växjö också kom och gjorde oss sällskap hela kvällen. Idag är sista dagen på insparksveckan och det är finsittning. Tackar gudarna för detta, är helt utslagen efter dessa dagar haha!
 

130124 - Fullt ös!

Igår var det dags för pubrunda och vi avslutade på Volym på Harrys! Blev en riktigt lyckad utekväll och eftersom Harald har åkt till Tranås blev det sleepover hos Amanda. Idag var det vår tur att jobba - nämligen att stå i baren! Var sjukt kul faktiskt, men nu är jag har heelt slut. Nu; fram med ostbågarna och på med en mysig film för att ladda upp inför morgondagens maskerad! PUSS
 

Livet är bra just nu!

120122 - Nollning

Förra veckan bestod av enbart plugg från morgon till kväll men på fredagen lyckades jag få iväg hemtentan! Igår började nollningen för de nya studenterna och med tanke på att vi är faddrar är vi med på alla fester hela veckan - kul! En ny kurs började igår också, om juridik, äntligen något som jag är lite mer intresserad av! :)
 

120115 - Isolerad från verkligheten

Yes, klockan är över 23 och jag har suttit med hemtentan sen kl. 8.00 i morse. Hjärnan går på helvarv och tror inte jag kommer kunna somna än på ett bra tag. Imorgon ringer klockan vid 7.30 och det är dags för ännu en heldags plugg.. Låt det bli fredag nu TACK! Man känner sig helt isolerad från verkligheten.

Har precis tagit en liten paus och lyssnat igenom den här grymt bra mixen av 50 poplåtar som låg på toppen 2012! Puss och godnatt, snart iallafall...
 

120114 - Offlinemode

Yes, då var helvetes-veckan igång och jag ska tills på fredag vara klar med ännu en hemtenta. Så om uppdateringen är dålig i veckan så vet ni varför! Önska mig lycka till! PUSS
 
Längtar tills The Vampire Diaries drar igång med säsong 4 den 26/1!!!

120113 - Fotboll

Idag har jag varit på min första fotbollsträning på ca 3 år och det var helt fantastiskt att vara tillbaka på banan igen! Jäklar vad kul det var och vilket härligt gäng att spela med. Det största problemet var konditionen haha, men det ska jag verkligen träna upp nu! När jag kom hem till familjen så hade Noah tagit fram alla mina fotbollsmedaljer och priser som man samlat på sig genom tidigare år, nostalgi! LYCKLIG!
 

120112 - En fredag värd att minnas

Hade en superbra kväll med bästa tjejerna igår hemma hos Lisa. Först handlade vi lite inför kvällen, lagade lite tacos och sen spelade vi och drack vin resten av kvällen tills Harald och hans grabbgäng hörde av sig. Då hamnade vi på O'learys, och det blev en riktigt bra forsättning. Hemfärd vid 3:00 och det var lagom skönt att krypa ner i sängen! Grym start på helgen med andra ord!
 

120109 - Question!

Jag har fått in en fråga från en tjej som också vill läsa till socionom:
 
Hej, jättefin jacka!
Har själv funderingar på att läsa till socionom. vad är PPU? Hur känns utbildningen, bra/dåligt osv? :)

Svar: PPU är en förkortning för Personlig Professionell Utveckling. Klassen har delats in i mindre grupper om 7-8 st och så kallas vi till obligatoriska möten lite då och då där man får göra massa nyttiga övningar och lära sig att reflektera över sig själv. Det handlar mycket om att våga öppna upp sig för andra och inte minst för sig själv.
Det handlar också mycket om empati, alltså förmågan att kunna sätta sig in i andra människors känslor och situationer. Vi har fått en svart liten bok där man efter eller vid varje PPU-träff ska skriva några reflektioner, ofta om "hur tänkte du? hur kände du?". Det roligaste är nog "nalle-korten" då man ska välja ett av många kort och beskriva någon slags känsla, t.ex. hur känner du för PPU:n?
Allt som sägs på mötena ska hållas inom gruppen, man får skriva på ett sekretesspapper!

Utbildningen har för mig hittills kännts lite sådär, kanske beroende på att det har varit så jäkla mycket. Många sa till oss att "första terminen är ett helvete, men ge inte upp för det roliga kommer sen!", och den första terminen är inte slut än så jag fortsätter fortfarande med att kämpa. Negativt med den första kursen var att lärarna var så splittrade och man hade svårt att komma in i allt. Positivt är att man träffar så många nya människor, jag har skaffat världens bästa vänner genom socionomprogrammet, och vi tänker väldigt lika. Sen känner jag redan efter ett halvår på socionomprogrammet att jag har utvecklats som person och vågat ta för mig mer.

Hoppas du fick lite mer klarhet!

 
 

120108 - Tisdag

Idag har jag mycket att stå i! Steg upp tidigt för att gå på dagens PPU-möte, nu ska jag laga lite mat sen iväg och träna ett pass med Lisa på gymmet. Efter det ska jag möta upp en student och köpa kurslitteratur och resten av kvällen består av PLUGG.

Har förresten ny jacka: Köpt på BikBok!

 

120107 - It's monday again...

Måndag igen och från och med idag har jag två tuffa veckor framför mig med seminarie, PPU och hemtentamen. Idag står grupparbete i fokus och jag tvingar mig bort till bibblan med min äckliga förkylning. I helgen har jag hunnit med en tripp till Nybro för att kika fotboll med Amy och Sofia, samt träna, plugga och ätit middag hos farmor och farfar!
 

120104 - Tvåårig talang

Hur jäkla söt är inte den här ungen? Han är två år, TVÅ år, en riktig liten talang!
 
 

120103 - Back to reality

Tillbaka till verkligheten igen. Föreläsning hela dagen, men det var helt klart hur härligt som helst att träffa tjejerna igen! Nu är det dags att förbereda sig inför andra hemtentan genom att läsa läsa och läsa..
 
Kärlek

130101 - Bildbomb Thailand


RSS 2.0